De Straatklinker

Wie zijn we ?
De Straatklinker is 20 mannen en vrouwen sterk. Met gitaren, accordeons en dwarsfluit zetten wij onze stemmen graag kracht bij.

Wat zingen we ?
Ons repertoire is heel divers. Maar het heeft altijd te maken met betrokkenheid bij mens, milieu en maatschappelijke misstanden. Soms blijven we daarmee dicht bij huis. Soms ook gaan we ver weg. Het kan gaan over de uitbreiding van Schiphol, armoede en ongelijkheid. Maar ook over vluchtelingenbeleid, racisme, het mobiliteitsprobleem. Hoewel we niet politiek gebonden zijn, spreekt uit onze teksten wel een sterke politieke betrokkenheid.

Waar halen we het vandaan?
Veel teksten vloeien uit de pen van leden van het koor. We zingen niet alleen over andere landen, maar halen ook daar vaak repertoire vandaan.

Waar kun je ons tegenkomen?
Uit onze naam kun je afleiden dat we regelmatig te vinden zijn bij acties en demonstraties. Maar ook bij andere gelegenheden willen we ons nog wel eens laten horen. Kortom, de Straatklinker is een muzikaal, enthousiast en strijdlustig koor!