Seaside Bigband

De Seaside Big Band is opgericht in september 2011 onder auspiciën van de Muziekschool Heemskerk.
Dirigent van de Seaside Big Band is Konrad Koselleck.
Sinds september 2016 staat de band op eigen benen, maar koestert nog zijn band met het Cultuurhuis van Heemskerk, de opvolger van de Muziekschool. De band staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als een muziekvereniging.
Het repertoire van de band bestaat uit een mengeling van jazz, blues, rock en latin. De meeste nummers zijn eigen composities van de dirigent, dan wel arrangementen van hem van bestaande composities. Bij ongeveer de helft van de nummers is er ook een taak weggelegd voor de zangeres van de band.
Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan samenspel, muzikale speelvreugde, persoonlijke mogelijkheden en ontwikkeling van de bandleden. Er wordt gespeeld van geschreven muziek maar er is ook veel aandacht voor improvisatie.
Hoewel het dus een band uit Heemskerk is, spelen er toch wel een zevental muzikanten uit de gemeente Castricum mee.

www.seasidebigband.nl

https://www.facebook.com/SeasideBigBand/