Fotoclub Castricum

De Fotoclub Castricum bestaat sinds 1956 en telt momenteel tegen de 40 leden.
Vanaf half september tot half mei komen wij wekelijks bij elkaar in De Kern en daar bespreken wij dan meegebrachte foto’s. Dat kan op afwisselende manieren, zoals bijvoorbeeld:

• Foto’s op het bord
• Foto’s bespreken in groepjes
• Foto’s bespreken van de stapel
• Foto’s via de beamer

Op digitale avonden bespreken we zaken die te maken hebben met het bewerken van foto’s met Fotoshop. Hier kan je een technisch probleem voorleggen.

Regelmatig wordt ook een gastspreker uitgenodigd die de gehele clubavond de tijd krijgt om zijn of haar fotografie, zowel in beeld als woord, de revue te laten passeren.

Binnen de club zijn ook twee werkgroepen actief, nl de groep Natuurfotografie en de werkgroep Architectuur/Straatfotografie. Zij regelen onderling uitstapjes en twee keer per jaar worden dan de groepsresultaten via de beamer bekeken en besproken op de club.

Lidmaatschap van de Fotoclub Castricum kost €50 per jaar (tarief 2019). Een deel van onze clubleden is ook lid van Castricums Tegenlicht, je kunt dan aan de competities van het Rayon Kennemerland van de Fotobond deelnemen; dat lidmaatschap van de Fotobond kost € 29,75 extra (tarief 2018) .

Een clubavond bezoeken om de sfeer te proeven is altijd mogelijk. Laat het wel even van te voren weten aan de secretaris: c.v.d.maarel@hotmail.com
Via onze website is het mogelijk om fotowerk van de leden te bekijken: www.fotoclubcastricum.nl