Emergo

Muziekvereniging Emergo uit Castricum is een zeer veelzijdige vereniging, naast het fanfareorkest heeft de vereniging ook een Brassband, een opleidingsorkest, een opstaporkest, een bigband en diverse ensembles voor feestelijke gelegenheden en bijvoorbeeld Sinterklaas en Kerst.
Om een toporkest in goede conditie te houden is het opleiden van de jeugd een zeer belangrijk onderdeel van de vereniging. De jeugd is onze toekomst!
Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de blazersklas waarbij er blokfluit gespeeld wordt en er echte noten in een boek aan te pas komen. Na het wisselen van het melkgebit kan er doorgestroomd worden op een blaasinstrument of slagwerk.

Vanwege de toenemende vraag naar muzieklessen voor jongere kinderen gaat Emergo samen met Toonbeeld een nieuwe cursus starten, deze cursus “de Notenkrakers” is een cursus van 10 lessen van kinderen in de groepen 2 en 3 van het basisonderwijs.
In deze cursus wordt er op een speelse manier muziekgemaakt door te zingen, klappen, stampen en met kleine blaas- en slagwerkinstrumenten.
Zo leren zij de eerste vaardigheden om noten te gaan lezen en te leren tellen met het ritme van de muziek.

Kom je ook noten kraken?
Op zaterdagmiddag 9 maart om 15:00 uur wordt er in de grote zaal van Toonbeeld is er een open les gegeven door Pauline van Schagen samen met de blazersklassen en leden van Emergo.
Bij voldoende aanmeldingen start de cursus de Notenkrakers op vrijdagmiddag bij Toonbeeld.
Meer informatie?  info@emergo.org  (tav Maaike Pannekeet)
Officieel aanmelden voor de cursus kan via de website of administratie van Toonbeeld.