De Kinkeluters

De Kinkeluters is een feest- en dweilorkest dat al sinds 1964 bestaat en is opgericht in Heiloo.
Al vijf jaar repeteren de Kinkeluters in Castricum in het muziekgebouw van de Castricumse muziekvereniging de Molenwiek. U kan ze kennen van de avondvierdaagse van Limmen en Castricum. Ook geoefende wandelaars zien de Kinkeluters langs de weg staan bij de Dam tot Dam loop en de wandel marathon van Egmond. Bij de intocht van Sinterklaas in Castricum zijn de Kinkeluters altijd present.

Dweilorkesten zijn uniek in de wereld. In het buitenland kom je dit soort van muziek maken niet tegen. Dat merken de Kinkeluters als ze in het buitenland optreden.
De huidige bezetting telt achttien leden. Met de ruime ervaring van de muzikanten mag U een gezellig en vrolijk optreden verwachten. De mannen en vrouwen spelen alle walsjes en hoempapa uit het hoofd zodat ze niet gehinderd worden door bladmuziek en kunnen inspelen op situaties die zich bij een optreden altijd voordoen. De liedjes die de Kinkeluters spelen kent iedereen. Allemaal evergreens. Met hun boerenkielen, petten en klompen komen de mannen van de Kinkeluters lekker vertrouwd voor de dag. En onze vrouwen zien er helemaal mooi uit. Dat extraatje krijgt U er ook nog bij.

We zien u in de grote zaal op zaterdagavond 9 maart rond een uur of negen en bij de after party als afsluiter van de eerste dag rond 22.30 uur aan de Heerlykhyd bar!