Mia Wijten

In 2016 liep Mia de pelgrimsroute naar Santiago.

Zij wandelde in etappes, vanaf de kust van Castricum, via Den Bosch, Reims, Vezelay, Perpignan over de Pyreneeën, door noord Spanje naar Santiago en verder naar Finesterre aan de Atlantische kust, waar zij de as van haar overleden ouders en eerste man uit strooide. In 130 wandeldagen liep Mia 3000 km.

Zij liep alleen, door prachtige natuur of over lange rechte asfaltwegen, klom en daalde over heuvels en serieuze bergen, in de kou of de hitte, zag voorjaarsbloemen en ijsbloemen en genoot van rust en ruimte.

Mia sliep op allerlei locaties en trof overal heel verschillende mensen en omstandigheden aan.

Ze ontmoette veel soorten pelgrims onderweg, soms kookte men gezamenlijk, liep zij enkele dagen met iemand op en hoorde hun wijsheden, problemen en ideeën over de wereld aan.

Tijdens de tocht nam Mia foto’s en van iedere dag maakte ze een kort verslag in de vorm van een gedicht.

Van deze verslagen geeft Mia een presentatie met dia’s en vertelt zij in het kort over haar voorbereidingen en ervaringen, om geïnteresseerden zo deelgenoot te maken van de avonturen onderweg naar Santiago.