Jazz Session club Vredenburg

Al sinds het eind van de vorige eeuw worden in Cultureel Centrum De Vredeburg, aan de Dusseldorperweg in Limmen, jamsessies voor zowel beginnende als gevorderde jazzbeoefenaars georganiseerd.
Hiermee wordt beoogd een podium te bieden voor amateur jazzmuzikanten, die daarmee speelervaring kunnen opdoen om zich verder te ontwikkelen. Ook is er behoefte aan een podium voor amateur-jazzcombo’s en -bands om zich te kunnen presenteren aan het publiek.

In Jazz Session Club Vredeburg worden bovengenoemde zaken verenigd. Eenmaal per maand wordt door een band een optreden van een uur verzorgd, voorafgegaan door een uur jamsessie. Na afloop van het optreden wordt de sessie vervolgd. Een kleine groep ervaren muzikanten vormt daarvoor een vaste basis. Er wordt gebruik gemaakt van sessieboeken voor de verschillende instrumenten. Deze bevatten bladmuziek van een ruim scala aan ’jazz standards’, zodat iedereen met hetzelfde materiaal werkt.
De door het publiek goed bezochte middagen vallen meestal op de derde zondag van de maand, van september tot en met april. Het begint om 16.00 uur en duurt tot omstreeks 19.00 uur.

Data voor 2019: 17 maart, 14 april, 22 september, 20 oktober, 17 november, 15 december. Informatie te verkrijgen via timmerlimmen@kpnmail.nl en ron.pols@ziggo.nl